A természetjárókat is érintik a járványügyi korlátozások

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A november 10-e éjféltől életbe lépett járványügyi korlátozások értelmében november 11-től határozatlan időre bezártak az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, az erdőgazdaságok által üzemeltetett turisztikai központok, kisvasutak és a nemzetipark-igazgatóságok bemutatóhelyei is.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása továbbra is engedélyezett, vagyis túrázni, futni, bringázni lehet, és érdemes is, a természetben töltött idő sokat segíthet abban, hogy nemcsak fizikailag, de lelkileg is erősebben induljunk neki ennek a nehéz télnek.

A túracélpontok esetében mindenképpen próbáljunk kevésbé népszerű helyeket választani. Ebben segítséget nyújthat a Természetjáró.hu oldal, ahol rengeteg ötletet találsz olyan helyekről, ahol valószínűleg nincs tömeg. Érdemes a turistamagazin.hu oldalain is keresgélni, mi is többször írtunk olyan kirándulóhelyekről, amelyek kevésbé felkapottak.

A túrázás, terepfutás közben is figyeljünk a távolságtartásra, kerüljük a csoportosulást, egyénileg vagy egy háztartásban élőkkel sportoljunk, kiránduljunk, és a kijárási korlátozás értelmében mindezt 5 és 8 óra között tegyük. Ha futni indulunk, válasszunk kevésbé népszerű turistautakat, hisz járványügyi szempontból nem túl szerencsés, ha a szembejövő túrázók arcába lihegünk.

A maszkviseléssel kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

A teljes cikk elolvasható a turistamagazin.hu oldalán, idekattintva.