Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Az orosz fővárosban külön a Covid-19 elleni védőoltásra szakosodott rendelőket építenek, egy egész hálózatnyit.

Virusmaszk

Virusmaszk

Moszkvában novemberben megkezdődik az önkéntes jelentkezők tömeges beoltása a Szputnyik V vakcinával a koronavírus ellen – közölte a Rosszija 24 televízióval pénteken Anasztaszija Rakova moszkvai polgármester-helyettes, miközben Oroszországban először nőtt 18 ezer fölé az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma.

Rakova elmondta, hogy az oltóanyag gyártásával párhuzamosan az orosz fővárosban megkezdődött a Covid-19 elleni védőoltásra szakosodott rendelők hálózatának kiépítése. De a tömeges oltás beindításhoz egyelőre nem áll rendelkezésre elegendő vakcina – tette hozzá.

Beszámolója szerint a kétkomponensű Szputnyik V tömeges tesztelésében részt vevő 40 ezer önkéntes közül 20 ezernek már beadták az első összetevőt, közülük 10 ezernek pedig a másodikat is. A veszélyeztetett orvosok és pedagógusok közül eddig mintegy 2,5 ezret oltottak be.

A polgármester-helyettes szerint mindenki jól van, aki megkapta a vakcinát, mellékhatások nem jelentkeztek.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester november végére, december elejére ígérte a tömeges oltás beindítását. Vlagyimir Putyin az év végére tette ennek időpontját.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.