Orvostanhallgatók segíthetik a Országos Mentőszolgálat munkatársait

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Országos mintavétel segítői tevékenységet hirdettek az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók számára. A felhívást a SZTE Általános Orvostudományi Kar tette közzé Facebook oldalán.

Virusmaszk

Virusmaszk

Kedves Hallgatóink!

Sürgős ügyben fordulunk hozzátok, kérjük olvassátok el Dékán Úr felhívását!

Segítsétek a COVID-19 elleni harcot, osszátok meg ezt a felhívást ötöd- és hatodéves hallgatótársaitokkal!

1. felhívás: ORSZÁGOS MINTAVÉTEL SEGÍTŐI TEVÉKENYSÉG

A COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük.

Várjuk azon ötöd- és hatodéves hallgatók jelentkezését, akik érvényes vezetői engedéllyel, illetve két éves vezetési gyakorlattal rendelkeznek és a tesztelések végrehajtásában részt vennének.

A mintavételhez szükséges felkészítést az OMSZ területi szervei végzik, az utazáshoz szükséges (rendőri jellegtől mentes) gépjárművet az Országos Rendőr-főkapitányság adja, a kirendelési tevékenységet az OMSZ irányítja, valamint a kirendeltségi helytől függően a térítésmentes szállást és élelmezést az Operatív Törzs biztosítja.

A mintavétel-segítő tevékenység 2020. október 29-től indul, 1 hetes turnusokban, pénteki váltással.

Önkéntes munkájuk természetesen tanulmányaikba beszámításra fog kerülni.

Jelentkezésüket a [email protected] e-mail címre várjuk a mai nap, 2020. október 28-án 16.00 óráig, név - email cím - telefonszám megadásával!

2. felhívás: KONTÉNERES SZŰRŐÁLLOMÁSON VÉGZETT SEGÍTŐI TEVÉKENYSÉG

Az új koronavírus tesztelési kapacitás növelése érdekében konténeres szűrőállomások felállítását tervezi az egészségügyi ágazat. A szűrőállomásokon a humán erőforrás biztosítása érdekében szükségessé válhat hatodéves orvostanhallgatók önkéntes bekapcsolódása is.

Várjuk azon hatodéves hallgatók jelentkezését, akik részt vennének az újonnan felállított szűrőállomásokon a tesztelések végrehajtásában.

Önkéntes munkájuk természetesen tanulmányaikba beszámításra fog kerülni.

Jelentkezésüket a [email protected] e-mail címre várjuk a mai nap, 2020. október 28-án 16.00 óráig, név - email cím - telefonszám megadásával!

Segítő közreműködésüket előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Prof. Dr. Lázár György dékán