A mediterrán bodorrózsa és a zöld majom veséjéből származó sejtkultúra győzheti le a koronavírust

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A CMC Déli Klinika kutatói a világon elsőként bizonyították egy speciális gyógynövény kombináció koronavírust semlegesítő, fertőzést gátló hatásait. A bevizsgált készítmények Magyarországon elérhetőek, és nemcsak az új koronavírus, hanem az influenza illetve egyéb felső légúti fertőzések esetén is hatékonyak.

Virusmaszk

Virusmaszk

A CMC Déli Klinika a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézettel közös orvostechnológiai kutatás-fejlesztésének köszönhetően sikerült létrehozni azt a komplex COVID-19 Biobank rendszert, amely megteremtette az alapjait a teljes hazai koronavírus törzsre hitelesített, biológiai alapú mesterséges intelligenciával támogatott immunológiai diagnosztikai rendszer, valamint a hazai koronavírus vakcina fejlesztésnek is.

Mivel az új koronavírus világszerte már több mint 43 millió embert fertőzött meg és több mint egymillió halálesetet okozott, ezért a világjárvány elleni küzdelemben jelentős előrelépésnek számít, hogy Európában honos gyógynövények egyedi kombinációja hathatós ellenszere lehet a vírusnak.

A teljes cikk elolvasható az index.hu oldalán, idekattintva.