Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

137 új koronavírussal fertőzött, de tünetmentes embert találtak a Hszincsiang tartomány északi részén található Kasgarban vasárnap. Tíz napja ezek voltak az első feltárt esetek Kínában. Az első fertőzöttet szombaton találták: egy 17 éves lány tünetmentes volt, de a szülei egy ruhagyárban dolgoztak - írja a Guardian.

Virusmaszk

Virusmaszk

A helyiek először semmit nem tudtak, csak azt vehették észre, hogy szombat délután hirtelen minden repülőjáratot töröltek, ami érintette a várost, majd a hatóságok először azt üzenték a közösségi médiában, hogy “ne higgyen senki a pletykáknak”, hogy aztán töröljék is az üzenetet.

Vasárnap már bejelentették az új fertőzötteket, és szombat estére óriási tesztelést jelentettek be, ami egy este lefedte a régió 4,75 millió lakosát. Ebből 2,84 millió már most megvan, a kínai kormány ígérete szerint a maradékot keddre ígérik.

A hírek egyelőre egyetlen tünetet produkáló fertőzöttről sem számolnak be, de péntekig így is bezárják az összes oktatási intézményt az egyetemeken kívül, és az egész környéket magas kockázatúvá nyilvánították.

A teljes cikk hvg.hu oldalán olvasható, idekattintva.