Olaszországban bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Olaszországban hétfőtől bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek, az intézkedésektől azt várják, hogy lelassítják a koronavírus terjedését. A kávézóknak és az éttermeknek este 6 órakor be kell zárniuk, de az üzletek nyitva maradhatnak. A középiskolai tanórák nagy részét online tartják meg.

Virusmaszk

Virusmaszk

Giuseppe Conte kormányfő kijelentette, hogy a gazdasági károk miatt nem akarja megismételni a márciusi és áprilisi teljes lezárást.

Sok városban azonban már így is heves összecsapások robbantak ki a kijárási korlátozások miatt. Róma belvárosának egy része valóságos utcai csatatérré változott, miután szélsőjobboldali csoportok az intézkedések ellen tüntettek vasárnapra virradó éjszaka.

A koronavírus-járvány olaszországi görbéje jelenleg napi húszezer újonnan azonosított fertőzöttnél tart, napi százötven halálos áldozattal. A hatóságok szerint az újabb szigorításokkal elkerülhető, hogy ezek a számok karácsony időszakára két-háromszorosukra emelkedjenek. Az egészségügy azonnali és országos zárást sürget, azt hangoztatva, hogy több kórházban már a mentőautókban helyezik el az ágy nélkül maradt betegeket.

A teljes cikk a hvg.hu oldalán olvasható, idekattintva.