A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Spanyolországban valójában már hárommillió ember fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal a járvány kezdete óta, ami a regisztrált esetszám háromszorosa – mondta Pedro Sánchez miniszterelnök televíziós beszédében pénteken. "A helyzet súlyos, közösen, határozottan kell cselekednünk" – fogalmazott a kormányfő, arra kérve az országban élőket, hogy legyenek együttműködők és fegyelmezettek, közlekedjenek kevesebbet, és mérsékeljék programjaikat, összejöveteleiket.

Virusmaszk

Virusmaszk

Hangsúlyozta: a kormány mindenképp el akarja kerülni a tavaszihoz hasonló kijárási korlátozások bevezetését, amikor hónapokon keresztül csak olyan indokkal lehetett utcára lépni, mint például a munkába járás vagy a bevásárlás. A márciusi állapottal azonban "összehasonlíthatatlan" a jelenlegi helyzet, mivel az országban nőtt a tesztelés, rendelkezésre állnak az egészségügyi védőfelszerelések, nagyobb a higiéniai tudatosság és szabályozott a maszkviselés – érvelt Pedro Sánchez.

Mint mondta, százezerből 348 ember fertőzött az országban, a cél, hogy ezt a számot 25-re csökkentsék.

A spanyol egészségügyi minisztérium pénteki jelentése szerint 24 óra alatt több mint nyolcezer új esetet igazoltak a PCR-tesztek, míg a regisztrált esetszám mintegy 20 ezerrel emelkedett csütörtök óta. A fertőzés eddig 34 752 emberéletet követelt, 655-en az elmúlt egy hétben vesztették életüket.

A teljes cikk a portfolio.hu oldalán olvasható, idekattintva.