Kormányinfó - 10. 22.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Szerdán ülésezett a kormány, a döntésekről a mai Kormányinfón számolt be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely.

Virusmaszk

Virusmaszk

Tegnapi ülésen hosszan tárgyalt a vírusügyi helyzetről. Magyarország sem kivétel, a helyzet az egész világon romlik– hangsúlyozta először a miniszter, majd hozzátette: az egészségügyi ellátórendszert sikerült felkészíteni, műtéteket nem kell elhalasztani.

A pillanatnyi járványkezelésről szólva azt mondta Gulyás: a vírusnak akkor lesz vége, ha lesz vakcina. (…) Ha lesz vakcina, akkor az unión keresztül 6 és fél millió oltóanyagot kap majd Magyarország, erre 13 milliárd forintnyi kötelezettséget vállal az állam.

Ezentúl még figyelik a kínai és orosz teszteléseket, és nem zárta ki, hogy siker esetén innen is beszerezhet vakcinákat. Arra biztatunk mindenkit, hogy oltassa be magát influenza ellen-tette hozzá.

Gulyás elmondta azt is, hogy november elsejétől 20 százalékkal nő az ápolók fizetése, amit később, januártól újabb 30 százalékos emelés követ. A háziorvosokról legkésőbb két hét múlva dönthet a kormány.

Gulyás arról is tájékoztatott, hogy az új SZÉP-kártya szabályokat meghosszabbítják, és 2021. június 30-ig 400 ezer forintot lehet szálláshelyre feltölteni, vendéglátásra 265 ezer forint költhető, a szabadidő alszámlán 135 ezer lehet. “Ez évi 800 ezer forintos juttatást tesz lehetővé.”

A teljes cikk a 24.hu oldalán olvasható, idekattintva.