Trump ráfeküdt a kampányra: leidiótázta a legfontosabb járványszakértőt

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Az elnökválasztás közeledtével Donald Trump ismét támadást indított az Egyesült Államok járványügyi hatóságának elnöke, Anthony Fauci ellen.

Virusmaszk

Virusmaszk

Szerinte az emberek unják, hogy folyton „Faucit és ezeket az idiótákat” kell hallgatniuk a vírusról, Faucit pedig „katasztrófának” nevezte a kampánystábjával folytatott hétfői megbeszélésen, amire több újságírót is meghívtak. „A legnagyobb gyűléseket tartom valaha. És itt a Covid. Az emberek azt mondják, mindegy, csak hagyjatok minket békén. Belefáradtak” - idézte Trumpot a New York Times.

Amellett, hogy lehülyézte az ország legtekintélyesebb járványszakértőjet, kedves figurának is nevezte, aki már túl régóta, „500 éve” a helyén van. Fauci valóban évtizedek óta vesz részt amerikai járványok kezelésében, hat elnökkel dolgozott együtt, republikánusokkal és demokratákkal is. (Pályafutásáról tavasszal a New Yorker írt izgalmas portrécikket.)

Ennek ellenére másnap, amikor Trumpot a témáról kérdezték a Fox Newsban, demokrata elfogultsággal vádolta Faucit. „Csak annyit mondok, hogy nem mindig csapatjátékos.” Szerinte Fauci mindvégig tévedett a járvánnyal kapcsolatban.

A teljes cikk a 444.hu oldalán olvasható el, idekattintva.