Nagytakarítás lesz az iskolákban, a honvédséget is bevetik

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Kásler Miklós arra kéri az intézményvezetőket, tekintsenek úgy az őszi szünetre, mintha egy egyhetes rendkívüli szünetet rendeltek volna el.

Virusmaszk

Virusmaszk

Fontos, hogy az iskolákban a szünet alatt kerüljön sor ismételten egy alapos nagytakarításra, fertőtlenítésre, az október hónapra a közelmúltban kiszállított fertőtlenítőszerek ezt a célt is szolgálják – olvasható abban a lapunk birtokába jutott levélben, amit a napokban Kásler Miklós emberi erőforrás minisztertől kaphattak kézhez az iskolaigazgatók.

A levél arra nem tér ki, pontosan kiknek kell a fertőtlenítő nagytakarítást elvégezniük az október 23-ától november 1-jéig tartó őszi szünetben, de mivel több intézményben sincs megfelelő számú takarítószemélyzet, feltételezhető, hogy a pedagógusoknak is be kell segíteniük. Néhány helyen azonban extra segítséget is kaphatnak: azokban az iskolákban, ahol „visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket foganatosítani”, a Magyar Honvédséget is bevonják a munkába – ígéri a miniszter.

„Érdemes lehet azt is jelezni, hogy az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartásával történjen személyes érintkezés” – olvasható a levélben.

A teljes cikk a Népszava oldalán olvasható, idekattintva.