Putyin bejelentette: megérkezett a második orosz vakcina

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Bejelentette a koronavírus elleni második orosz vakcina bejegyzését Vlagyimir Putyin orosz elnök a szerdai, a Rosszija 24 hírtelevízió által közvetített online kormányülésen.

Virusmaszk

Virusmaszk

A második oltóanyagot, az EpiVacCorona elnevezésű vakcinát a novoszibirszki Vektor Állami Biológiai és Virológiai Központ állította elő.

A Covid-19 járvány alatt engedélyezett orosz gyakorlatban az oltóanyag tesztelésének harmadik, tömeges fázisa a hivatalos (feltételes) bejegyzést követően kezdődik meg. Golikova közölte, hogy a Vektor hamarosan legyártja az első 60 ezer adag vakcinát, amellyel 40 ezer - köztük 150 60 évnél idősebb - önkéntest oltanak majd be.

A miniszterelnök-helyettes azt hangoztatta, hogy az oroszországi Covid-19-helyzet nyugtalanító, de irányítható, és a két vakcina megjelenése után nincs szükség az eddig bevezetett korlátozásokon felüli újakra.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 14 231-gyel 1 340 409-re emelkedett a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. Ez új abszolút rekord a Covid-19-járvány kezdete óta, és a napi növekmény először haladta meg a 14 ezret.

A teljes cikk elolvasható a portfolio.hu oldalán, idekattintva.

További hírek az első orosz vakcinával kapcsolatban: