Drámai mértékben gyorsul a koronavírus terjedése Németországban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Egyre több németországi térségben gyorsul a koronavírus terjedése. Vasárnapi adatok szerint már harminc régióban érte el a kritikus szintet az új fertőzések száma.

Virusmaszk

Virusmaszk

A német közigazgatás 412 fő egysége – járások, városok, nagyvárosi kerületek – közül mindössze kettőből nem jelentettek koronavírus-fertőzést az utóbbi hét napon. Az első hullám utáni enyhülés idején, július közepén még száznál is több térség volt, ahol legalább egy héten keresztül nem találtak új esetet.

A járvány főleg nagyvárosokban gyorsul, például Berlinben, Frankfurtban, Essenben és Kölnben. Azonban a jelenség gyorsan országossá válhat – figyelmeztetett Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök a Bild am Sonntag című vasárnapi lapban. Hangsúlyozta, hogy tartományokat átívelő egységben és gyorsan fel kell tartóztatni a folyamatot, különben a tavaszi első hullám után ismét szükség lehet a gazdaság és a társadalom működését megbénító országos zárlatra.

A veszélyeztetett térségekben egységesen korlátozni kell az üzletek és vendéglátóhelyek esti és éjszakai nyitvatartását, valamint a rendezvények, összejövetelek résztvevőinek számát, a maszkviselési szabályok megsértését pedig mindenhol 250 eurós (90 ezer forintos) pénzbüntetéssel kell sújtani – mondta Markus Söder.

A teljes cikk az index.hu oldalán olvasható, idekattintva.