Gyorsul a vírus terjedése Berlinben, szigorítják a szabályokat

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Megszigorítják a koronavírus-járvány lassítását szolgáló szabályokat Berlinben a hét végétől, mert a fokozottan veszélyesnek ítélt határérték fölé gyorsult a vírus terjedése több belső kerületben.

Virusmaszk

Virusmaszk

A szombattól egyelőre október végéig érvényes szabály szerint minden üzletnek és vendéglátóhelynek zárva kell tartani 23 órától 6 óráig.

Az ügyeletes gyógyszertárakra nem vonatkozik a szigorítás. Az üzemanyagtöltő állomások is nyitva tarthatnak éjjel-nappal, de nem értékesíthetnek szeszesitalt 23 órától reggel 6-ig. Ebben az időszakban közterületen legfeljebb öt ember, magánterületen rendezett összejövetelen maximum huszonöt ember tartózkodhat együtt.

A partizásnak vége - nyilatkozott az éjszakai életéről világszerte híres német főváros vezetésének - szenátusának - egészségügyért felelős tagja, Dilek Kalayci szerdán a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak, rámutatva, hogy az utóbbi hetekben éppen az éjszakai szórakozóhelyeken terjedt leginkább az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2).

A teljes cikk elolvasható az origo.hu oldalán, idekattintva.