Emelkedik a járványgörbe, újranyitottak a járványkórházak Olaszországban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A korábbi északi gócpontnak számító Lombardiában tizenhét kórházat alakítottak ismét át a Covid-19 betegek számára, a középolasz Toszkánában és a déli Campaniában öt-öt ilyen kórház működik.

Virusmaszk

Virusmaszk

Országosan tizenegyezer helyet képesek biztosítani az intenzíven kezelt betegek számára, ami száztizenöt százalékkal több, mint a járvány február végi kezdetekor. Jelenleg több mint háromezer beteg van kórházban, további 271 beteget kezelnek intenzív osztályon, számuk az utóbbi három napban majdnem tízzel emelkedett naponta. Egy nap alatt 1648 új fertőzöttet regisztráltak, a halottak száma huszonnégy volt az egészségügyi tárca kedd esti adatai szerint.

A járványkórházak újranyitásával az egészségügyi hatóságok a betegszám emelkedésére készülnek. Walter Ricciardi, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a római egészségügyi tárca szakértője úgy vélte: Olaszországban továbbra is a járvány első hulláma tart a járványgörbe erőteljes ingadozásával. Paolo Sileri egészségügyi államtitkár korábbi kijelentései szerint is az esetszámok emelkedését várják, de a márciusi-áprilisi "cunami" nélkül.

Egy nap alatt 1648-cal emelkedett a szűrt fertőzöttek száma az előző napi 1494 után, de hétfőhöz képest majdnem negyvenezerrel több vírustesztet végeztek. Az aktív fertőzöttek száma ötvenezer felett van. A legtöbb új beteget Campaniában, Lazióban és Lombardiában azonosították.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.