WHO: A kétmilliót is elérheti az áldozatok száma a vakcina széles körű alkalmazása előtt

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A kétmilliót is elérheti a koronavírus halálos áldozatainak a száma, mielőtt széles körben alkalmazzák a sikeres védőoltást, sőt magasabb is lehet, ha nem hoznak összehangolt lépéseket a járvány megfékezésére - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója az MTI szerint. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Ha nem cselekszünk, ez a szám, amelyről beszélünk (a jelenlegi halálesetek kétszerese, 2 millió) nem csak elképzelhető, de sajnálatos módon nagyon valószínű lesz– mondta Michael Ryan pénteki sajtótájékoztatóján.

Ryan szerint nem szabad a fiatalokat okolni a fertőzöttek számának mostani növekedéséért, annak ellenére, hogy növekvő aggodalmakat hangoztatnak amiatt, hogy a fiatalok terjesztik a vírust, miután világszerte enyhítettek a korlátozásokon és karanténintézkedéseken.

A WHO folytatja a tárgyalásokat Kínával a lehetséges részvételéről a Covid-19 elleni vakcinához való gyors és méltányos hozzájutást segítő COVAX finanszírozási rendszerben – közölte Bruce Aylward magas rangú WHO-tanácsadó.

A teljes cikk a 24.hu oldalán olvasható, idekattintva.