Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 09. 24.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A biztonsági, higiénés szabályok átgondoltak, szigorúan betartandóak, ahol nem tartható a másfél méteres távolság, ott feltétlenül viseljünk maszkot – hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján. Azt is mondták, hogy a legszigorúbb egészségügyi szabályok mellett tartják meg este Budapesten a Szuperkupa-döntőt.

Virusmaszk

Virusmaszk

Lakatos Tibor rendőr dandártábornok a csütörtöki, Budapesten megrendezendő Szuperkupa-döntővel kapcsolatos intézkedésekről számolt be. Elmondta, legtöbben a magyar szurkolók lesznek, kevés spanyol és német szurkoló is jelen lesz.

A külföldiek belépéshez két negatív PCR-teszt kell, vagy egy, ami 24 óránál nem régebben készült, és 72 órán belül el kell hagyniuk az országot.

A játékosok is csak negatív teszttel érkezhetnek, és lesz kijelölt rendőrségi kapcsolattartójuk is. A nézők közt meghatározott számú helyet ki kell hagyni, és csak egy háztartásban élők ülhetnek egymás mellett. Közölte azt is, hogy már a beléptetésnél maszkot kell viselni, és megfelelő számú egészségügyi személyzet végez majd ellenőrzést a kapuknál, aki tüneteket mutat, azt elkülönítik. Lakatos Tibor úgy tájékoztatott: Mind a Németroszágból, mind a Spanyolországból érkező szurkolókat együtt tartja a rendőrség.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, az elmúlt 24 órában 750 fővel emelkedett a fertőzött személyek száma. Hét honfitársunk meghalt, van köztük egy fiatal, 40 éves férfi. A legidősebb meghalt 81 éves.

A teljes cikk elolvasható az origo.hu oldalán, idekattintva.