Megint kötelező a maszk viselése Genovában, még az utcán is

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az északkelet-olaszországi Liguria tartomány elnöke, Giovanni Toti és Genova polgármestere, Marco Bucci közösen rendelte el a korlátozó intézkedést a koronavírus-járvány miatt.

Május 18. óta először ismét kötelezővé tették a szájmaszk használatát nemcsak zárt térben, hanem az utcán is, még akkor is, ha be lehet tartani az emberek közötti legalább egyméteres biztonsági távolságot.

Az intézkedés egyenlőre a majdnem hatszázezer lakosú Genova sikátoros történelmi városközpontjára, valamint az úgynevezett régi kikötő térségére vonatkozik. A védőeszköz használata a vendéglátóipari helyiségekben is kötelező, kivéve a rendelt étel vagy ital fogyasztása közben – olvasható a rendelkezésben. A szabályokat megszegő üzleteket öt naptól harminc napig terjedő bezárással büntethetik.

A maszk használatának ismételt bevezetésére azután került sor, hogy szerdán a Liguriában kiszűrt 108 új betegből 63-at Genova belvárosában diagnosztizáltak.

A teljes cikk a 24.hu oldalán olvasható, idekattintva.