Járványügyi korlátozásokat vezettek be több angol nagyvárosban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Északkelet-angliai nagyvárosokban és megyékben rendelt el korlátozásokat csütörtökön a brit kormány a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt – számolt be az MTI.

Virusmaszk

Virusmaszk

Matt Hancock egészségügyi miniszter a londoni alsóházban csütörtök délután bejelentette: Northumberland és Durham megyékben, valamint Newcastle, Gateshead és Sunderland városokban pénteken nulla órától tilos vegyülniük a nem egy háztartásban élőknek zárt térben és közterületen egyaránt.

Emellett az éttermekben és a pubokban csak asztali rendelésfelvétel és felszolgálás lehetséges, a bárpultoknál nem lehet sem rendelni, sem fogyasztani. A vendéglátóhelyeknek az érintett térségekben 22 órakor be kell zárniuk, és másnap reggel 5 óra előtt nem nyithatnak ki.

A korlátozó rendelkezések több mint kétmillió embert érintenek. Hancock elmondta: az intézkedéseket az tette szükségessé, hogy az utóbbi időszakban százezer lakosonként 70-100 között mozog az országrészben naponta kiszűrt új koronavírus-fertőzöttek száma, amely a nyáron, országos átlagban nem érte el a húszat.

A brit kormány e hét eleje óta országos kiterjedésű korlátozásokat is érvényben tart. Hétfő óta szabadtéri közterületeken, éttermekben, pubokban és egyéb közösségi létesítményekben, valamint magánlakásokban hatnál több, nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze egymás közvetlen közelében.

A teljes cikk a 24.hu oldalán olvasható.