Innovatív megoldások a koronavírus-járvány idején

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A vírusok egyre nagyobb térhódítása számos olyan innovatív termék és technológia kifejlesztésére inspirálja a startuppereket, amelyekkel biztonságosabbá és élhetőbbé tehetik mindennapjainkat. A közösségi finanszírozásnak hála már több termék is közel áll ahhoz, hogy eljusson a vásárlókhoz. Ezekből mutatunk be most párat.

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavírus járvány világszerte megnövelte az arcmaszkok iránti igényt. Az ENSZ szerint azonban az eldobható maszkok körülbelül 75%-a hulladéklerakókban vagy az óceánokban végzi. 

Ennek kiküszöbölésére fejlesztették ki ezt a mosható maszkot, amely antivirális hatással is rendelkezik. A védelmet a nanotechnológia biztosítja, ami 99,99% -ig képes elpusztítani a koronavírust (SARS-CoV), az influenzavírust (H1N1) és az enterovírust.

A tajvani székhelyű projektre való gyűjtés még 41 napon át tart, de a támogatók már több mint 3 ezer dollárt adtak a termék piacra dobásához.

Ez az átlátszó maszk nem csak a kommunikációt és az érzelmek átadását segíti elő, hanem az újratölthető elektromos ventilátorainak köszönhetően növeli a maszk belsejében lévő tiszta levegő mennyiségét.

Minden arcra tökéletesen idomul, 98%-os légzárást biztosítva. Könnyen tisztítható, nagy teljesítményű cserélhető szűrőkkel rendelkezik. Minden megvásárolt CIVILITY maszk bevételének egy részét jótékonysági célokra fordítják. 

A párizsi kampány során összesen 266 ezer euró gyűlt össze, így a maszkot nagy valószínűséggel nemsokára már a boltokban is megvásárolhatjuk.

Az UVMask nevéből eredően a működéséhez UV-C fényt használ. A LED-technológiának köszönhetően a hagyományos orvosi maszkokkal ellentétben akár a 0,1 mikron méretű kórokozókat is képes sterilizáni. Ezenkívül megtisztítja a levegőt a portól, a pollentől, a füsttől és a légszennyező anyagoktól. 

Az akkumulátor egyetlen töltéssel akár a 8 órás folyamatos használatot is garantálja.

A maszk olyannyira tetszett a közönségnek, hogy a termék csaknem 16 ezer támogatóra talált, akik eddig több mint 3 millió dollárt gyűjtöttek össze. 

A jelenlegi helyzetben minden eddiginél fontosabb a háztartásunk és a munkakörnyezetünk fertőtlenítése.

Ez a fertőtlenítő spray elektrolizált vizet állít elő, amely megöli az összes baktériumot, emellett sterilizál és szagtalanít is. Működéséhez csupán csapvízre és sóra van szükség, és mindössze 3 perc kell ahhoz, hogy az oldat használatra készen álljon.

100%-ban természetes, a gyermekek és a háziállatok számára is biztonságos. Környezetbarát, hiszen 4-5 éven keresztül is használható, emellett bármilyen felület, vagy akár étel tisztítására is alkalmas.

A ötlet nagy népszerűségnek örvend, hiszen a támogatók már több mint 23 ezer dollárt gyűjtöttek össze az amerikai projekt megvalósulásához. A kampány 10 nap múlva zárul le.

A 2003-as SARS-járvány kitörése ihlette ezt a vezeték nélküli mobil légtisztítót, amely segíti a korokozók elleni védekezést.

A készülék működése egy úgynevezett Plascide - innovatív plazmatechnológián alapul, amihez nincs szükség különleges vagy drága szűrőkre.           

Az Air Halo fertőtlenített, tiszta levegőt biztosít 1 köbméteres zónában perceken belül. A készüléket bárhová magunkkal vihetjük – jó célt szolgál az irodában, vagy akár utazás közben is. 3 órán keresztül működik vezeték nélkül, a telefon USB csatlakozójával bármikor tölthetjük.

A projektet még 2016-ban indították Hongkongban, azóta a sikeres gyűjtésnek köszönhetően már piacra dobták a terméket, melynek ára 1850 hongkongi dollár (átszámítva kb. 72.000 forint).