A covid-fertőzött gyerekek is hosszú hónapokig maradhatnak tünetesek

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Az Egyesült Királyságban egyre több gyermekről számolnak be, akik még a koronavírus-járvány első hullámában fertőződtek meg, tipikusan hónapokkal ezelőtt, de bizonyos tüneteik akár több hónap alatt sem múltak el - számol be a CNN.

Virusmaszk

Virusmaszk

Ehhez az sem szükséges feltétlenül, hogy a gyermek kórházba kerüljön, hiszen a fiatalok legtöbbje enyhe tünetekkel vészeli át a fertőzést. Bizonyos tünetek, például a levertség és a fáradékonyság azonban maradandónak bizonyulhattak.

Egyes fertőzött gyerekek szülei arról számolnak be, hogy a légszomj, a mellkasi fájdalom, a hasmenés vagy a lábujjakon jelentkező bőrtünetek hetek múlva sem akarnak elmúlni.

A fertőzés gyerekekre gyakorolt valós veszélyeinek ismerete egyre sürgetőbbé válik, ahogy szerte a világon közeledik az iskolák újranyitásának pillanata. Noha az általános tapasztalat szerint a gyerekekre a fertőzés kisebb veszélyt jelent, mint a felnőttekre, pláne az idősekre nézvést, nem igaz az az állítás, hogy a gyerekek immunisak lennének a koronavírusra. Maguk is súlyosan megbetegedhetnek, esetenként meg is halhatnak, illetve terjeszthetik a fertőzést. 

A teljes cikk az index.hu oldalán olvasható, idekattintva.