Németországban az állam fizeti a beutazók kötelező tesztjét

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A légi úton érkezőknek a nagyobb repülőtereken biztosítják a vizsgálatot, másoknak valamelyik tesztközpontot kell felkeresniük.

Virusmaszk

Virusmaszk

Németország bejelentette, hogy a veszélyeztetett területektől érkezőknek szombati kezdettel koronavírus-tesztet kell végezniük az országba való belépéskor – adta hírül a Daily Bulletin (DW).

Jens Spahn német egészségügyi miniszter csütörtökön jelentette be a kötelező tesztelést, ami alól felmentést csak akkor adnak, ha a beutazóknak van legfeljebb két napos negatív leletük. A légi úton érkezőknek a nagyobb repülőtereken biztosítják a vizsgálatot, az egyéb úton érkezőknek pedig valamelyik tesztközpontot kell felkeresniük. A tesztek költségeit az állam állja. A német közegészségügyi ügynökség, a Robert Koch Intézet (RKI) a koronavírus fertőzés szempontjából kockázatosnak minősített területeket naponta frissíti és közli. Jelenleg a veszélyeztetett területek listáján van az Egyesült Államok, Spanyolország számos északi régiója, Észak-Macedónia, Izrael, Irán, Törökország, India és Dél-Korea és Antwerpen belga tartománya is.

A teljes cikk elolvasható a nepszava.hu oldalán, idekattintva.