Egyre több ország próbálja okostelefonnal megfékezni a koronavírus terjedését

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

15 ország után Kanada is okostelefonra telepített alkalmazásokkal kezdi el nyomonkövetni a koronavírus terjedését, hamarosan pedig több amerikai államban is bevezetik a technológiát.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az Apple és a Google még májusban fejlesztettek egy olyan rendszert, amely Bluetooth-os okostelefonok segítségével követi nyomon a járvány terjedését, viszont a mai napig nem adaptálták a technológiát túlságosan széles körben.

A Kanada által most Ontarióban bevezetett rendszer úgy működik, hogy ha valaki, akinek az alkalmazás telepíve van, pozitív koronavírus-tesztet kapott, kap egy különleges kulcsot, melyet feltölthet a rendszerbe. Ezután minden olyan felhasználó, aki 2 méteren belül tartózkodott az illetőhöz több mint 15 percen keresztül, kap egy figyelmeztetést esetleges fertőzésről és javaslatokat arra, hogy mi a következő lépés.

A Google blogján azt írja, hogy jelenleg 20 amerikai államban, melyek az ország lakosságának mintegy 45%-át magukba foglalják, zajlik már a rendszer tesztelése, néhány héten belül itt is elindulnak majd az első éles változatok.

A hír a portfolio.hu oldalán olvasható.