Újból bevezethetik a kötelező házi karantént Lengyelországban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A lengyel kormány újból bevezetheti a kötelező házi karantént azok számára, akik a koronavírus-járvány intenzív erősödéséről beszámoló európai és Európán kívüli országokból térnek vissza, jelezte csütörtökön Piotr Müller kormányszóvivő.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az MTI azt írja, hogy a lengyel állami intézmények a koronavírus-járvány esetleges erősödésére készülnek, ezért lehetséges, hogy egyes korábbi óvintézkedéseket újból bevezetnek – közölte Müller a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtévének adott interjúban. Mint megjegyezte, a kormány „nem szeretné” a korlátozásokat a március-áprilisi állapotokhoz hasonló mértékben megújítani.

Mindazonáltal fontolóra veszik az Európai Unió egyes államaiból, illetve az európai közösségen kívülről visszatérők karanténba helyezését. Az erről szóló döntés két-három héten belül születhet meg, de az intézkedés hamarabb is bevezethető, amennyiben valamelyik külföldi turisztikai központban, ahol sok lengyel tartózkodik, hirtelen megugrik a fertőzések száma – tette hozzá a szóvivő.

A teljes cikk elolvasható az index.hu oldalán, idekattintva.