Már 30 ezer halálos áldozata van a koronavírusnak Franciaországban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Franciaországban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma péntek este elérte a 30 ezret, miután az elmúlt 24 órában 25-tel emelkedett a kórházban meghaltak száma - közölte a francia egészségügyi tárca.

Virusmaszk

Virusmaszk

Miközben az országban éjfélkor véget ér az egészségügyi rendkívüli állapot, a hatóságok továbbra is óvatosságra kérték a lakosságot a járvány második hullámának megelőzése érdekében.

Franciaországban kórházban péntek este 7036 fertőzöttet ápoltak, 157-tel kevesebbet, mint 24 órával korábban, de még mindig vettek fel 136 új beteget.

Az egészségügyi hatóságok a karantén vége óta több mint háromszáz járványgócot tártak fel, és többségüket már teljesen felszámolták.

Az egészségügyi minisztérium péntek esti közleménye ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt hetek visszaszorulása után a SARS-CoV-2 vírus gyorsabb terjedésének jelei érzékelhetők, jóllehet annak szintje továbbra is alacsony.Az úgynevezett reprodukciós ráta jelenleg 1,05, míg a múlt héten csak 0,94 volt,ami azt jelenti, hogy míg egy héttel ezelőtt minden 100 új fertőzött átlagosan 94 embernek adta tovább a vírust, most legalább száznak.

A teljes cikk az origo.hu oldalán olvasható, idekattinva.