Koronavírus: megnyugtató számok érkeztek Hollandiából és Belgiumból

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Belgiumban tovább csökkent az új esetszám, az elmúlt 24 órában 71 ember esetében lett pozitív a koronavírus-teszt. Hollandiában az új fertőzöttek száma több mint egy hete változatlannak mondható. A luxemburgi egészségügyi minisztérium harmadik hete nem jelentett a koronavírushoz köthető halálesetet.

Virusmaszk

Virusmaszk

A belga közegészségügyi szolgálat hétfői tájékoztatása szerint vasárnap óta több mint 12 ezer vírustesztet végeztek, amelyből 71 lett pozitív. Ezzel 60 100 lett a fertőzéssel március eleje óta regisztráltak száma. Az újonnan feljegyezett esetek közel egy hete száz körül, vagy az alatt vannak.

Az elmúlt nap alatt hatan haltak meg a betegségben. Hárman kórházban, hárman idősek otthonában. A járvány belgiumi megjelenése óta 9661-en hunytak el a koronavírus-járványhoz köthetően. Kórházba 17 embert szállítottak, gyógyultan 21-en hagyhatták el a gyógyászati intézményeket. Jelenleg 397 embert ápolnak kórházban, közülük 84-en részesülnek intenzív ellátásban. Lélegeztetőgépet 42 esetben kell alkalmazni.

A belga sajtó beszámolója szerint újra teljes körűen üzemel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér, noha a repteret működtető igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a járványt megelőző időszakhoz képest a jártatok mindössze mintegy 10 százalékát indítják és fogadják hétfőtől. Ez hozzávetőlegesen napi 60 járatot jelent 36 úti célra. Elmondták, a nyár folyamán a rendes aktivitás legfeljebb 15-20 százalékát érhetik el. Százszázalékos működés 2021 vége, 2022 eleje előtt nem várható. Ez elősorban a nyaralások és az üzleti utak beindulásától függ - közölték.

A teljes cikk elolvasható a portfolio.hu oldalán, idekattintva.