Hol láthat tengert idén a magyar turista?

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Három hónapos feszültség és bizonytalanság után épp akkor oldják fel a járványügyi kényszerintézkedéseket Európában, amikor elkezdődik a nyár. Mennyire lehet megnyugtató az idei nyaralás?

Virusmaszk

Virusmaszk

Spanyolországban táncolni tilos, Olaszországban le lehet mondani az büféasztalos étkezésről, Ciprusra pedig ne felejtsük el magunkkal vinni a 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztünket.

Sok ország számára létkérdés, hogy mielőbb helyreállítsa turisztikai szektorát. Az érintett kormányok azonban sajátos határnyitásba kezdtek, így aztán a magyar turisták is számtalan váratlan dilemmával szembesülnek: be lehet-e jutni az adott országba, és garantáltan haza is engednek-e? Vajon szabadságot kell kivenni a szabadságot követő karantén idejére? Milyen a tengerparti országok egészségügyi ellátása? Milyen hangulat uralkodik a plázson a lezárások hónapjai után? Mekkora lesz a zsúfoltság? Betartják-e az észszerű szabályokat? Beindult a verseny az országok között, hogy a turistákat minden kérdésben megnyugtassák.

A HVG Portugáliától Montenegróig tíz európai országban nézett körül, hogy kiderüljön, mekkora eséllyel juthatunk el valamelyik tengerpartra. A kimerítő körképet a legfrissebb számban olvashatja el.

A cikk a hvg.hu oldalán olvasható el, idekattintva.