Szerbiába szabadon be lehet lépni péntektől

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Szerbiába péntektől a hazai és a külföldi állampolgárok is.

Virusmaszk

Virusmaszk

Szerbiában csütörtökről péntekre 10 833-ról 10 919-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. A kormány eltörölte azt a határozatot, amely szerint csak negatív koronavírusteszttel lehet belépni az országba, ellenkező esetben 14 napos karantén vár az utazóra. Péntektől a határ teljes mértékben megnyílt a bejövő személyforgalom előtt.A szerbiai közegészségügyi intézet ajánlást fogalmazott meg a filmes szakma számára, amelyben az újrainduló forgatásokat szabályozza. Ezek szerint, ha lehetséges, kerülni kell a közeli kapcsolatot, be kell tartani az ajánlott kétméteres távolságot, és a stáb minden tagjának maszkot és kesztyűt kell viselnie, kivéve az éppen jelenetet forgató színészeket.

Tömeges jelenetek felvételénél legfeljebb ötvenen tartózkodhatnak egy helyen. A szerbiai film- és sorozatkészítés március közepe óta állt, a szükségállapot és az egészségügyi előírások miatt ugyanis nem forgathattak a stábok. 

A teljes cikk elolvasható az origo.hu oldalán, idekattintva.