Bevetik a csodafegyvert, ami megmentheti a turizmust Ausztriában

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Folyamatosan szűrnék a szállodai dolgozókat Ausztriában: az osztrák kormány azt reméli, hogy a turizmusnak komoly lendületet adhat az, ha a vendégek számára garantálni tudják, hogy a szállodai és éttermi dolgozók nem koronavírus-fertőzöttek.

Virusmaszk

Virusmaszk

A vírushelyzet csillapodása után Ausztriában is a gazdaság, így a kiemelt ágazatnak számító turizmus újraindításán dolgoznak a döntéshozók. Nyugati szomszédunkban folyamatosan enyhítik a korlátozásokat és nyitják meg a határokat. Az üzletek, éttermek, bárok és több múzeum is újra megnyílt, a szállodák a pünkösdi hétvégén már fogadhatnak vendégeket.

Sebastian Kurz kancellár egy csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a szállodai, éttermi személyzet minél gyakoribb koronavírus-szűrésére - derül ki a Reuters tudósításából.

A kancellár szerint ez komoly előnyt jelent majd, hiszen valószínűleg kevés olyan ország van a világon, ahová azzal a tudattal lehet nyaralni menni, hogy a turizmusban dolgozókat rendszeresen tesztelik koronavírusra.

A teljes cikk elolvasható a portfolio.hu oldalán, idekattintva.