Rio de Janeiróban összeomlóban van az egészségügyi rendszer

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Zsinórban harmadik napja 600-nál is többen halnak meg Brazíliában.

Virusmaszk

Virusmaszk

Egyre jobban terjed a koronavírus járvány Brazíliában, Rio de Janeiróban már összeomlóban van az egészségügyi rendszer - közölte pénteken az intenzív orvosi kezelésért felelős kórház (UTI).

A "csodálatos város" elkezdett feketébe öltözni, főként a legszegényebbek lakta nyomornegyedekben, ahol sokan halnak meg, miközben orvosi ellátásra várnak, de nincs számukra hely a megtelt kórházakban, fogalmazott az UTI egyik illetékese.

Riónak 7 millió, a külvárosokkal együtt 11 millió lakosa van. Közülük a legutóbbi, csütörtöki adatok szerint 1150-en vesztették életüket, a megerősített fertőzöttek száma 11 257, és mintegy 500-an várnak válságos állapotban arra, hogy intenzív osztályra kerülhessenek. A gondok részben amiatt vannak, hogy a város vezetése takarékossági okból elbocsátott több mint 6000 főnyi egészségügyi dolgozót. Az elbocsátások még akkor is tartottak, amikor a várost február végén elérte a járvány.

Brazíliában összességében 9146-an haltak meg a Covid-19-es betegségben, az ismert fertőzöttek száma több mint 135 ezer, és már harmadik napja naponta 600-nál többen halnak meg.

A teljes hírt a hvg.hu oldalán tudja elolvasni, ide kattintva. »