Az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának összefoglalója

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Segítve a szociális intézmények működését az Operatív Törzs felajánlásának megfelelően újabb védőeszközöket kapnak a szociális intézmények, 1,3 millió maszkot és 365 ezer kesztyűt szállítanak ki szerdán - jelentette be Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy megtörtént a kórházi ágyak 50 százalékos felszabadítása. Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára pedig elmondta az Operatív Törzs tájékoztatóján, hogy zajlik a felvételi folyamat a felsőoktatásban.

Virusmaszk

Virusmaszk

A megváltozott körülmények között is arra törekszünk, hogy a fiatalok versenyképes tudásra tegyenek szert – mondta Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. 

A napokban elérhetővé válik az ügyintézési funkció a Felvi.hu oldalon, és itt pótolhatják dokumentumaikat, illetve módosíthatnak az eredeti sorrenden. 

Az elektronikus rendszer értesítést küld, ha valaki kihagyott volna egy lépést – tette hozzá. Úgy fogalmazott: Természetesen az egészség és az élet védelme a legfontosabb, de a gazdaság talpra állásáról sem feledkeztünk el: ebben nagy szerepe lesz azoknak is, akik most jelentkeznek felsőoktatásba, illetve szakképzésbe. 

A teljes cikk elolvasható az origo.hu oldalán, ide kattintva. »