Ismét durva koronavírus-járványra számítanak a szakértők

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Egy jelentős légúti járvány zajlik most Magyarországon - mondta Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos. Hozzátette: érdemes megemlíteni, hogy működik a légúti figyelőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ keretein belül, ide érkeznek minták a háziorvosi praxisokból, amelyek megerősítik, hogy a jelenlegi légúti megbetegedések a döntő többségének a hátterében a koronavírus fertőzés igazolható. Ezt mutatják a háziorvosok által alkalmazott koronavírus gyorstesztek is.

Virusmaszk

Virusmaszk

Egy influenzás megbetegedés is már azonosítható a légúti figyelőszolgálat laboratóriumában, ugyanakkor ezeknek az aránya elenyésző a koronavírus jelenlétéhez képest - nyilatkozta Békássy Szabolcs. Mint mondta: országosan több százezres szintű esettel számolnak hetente.

A 48. naptári héten több mint 250 ezer fő fordult a háziorvosokhoz akut légúti fertőzés tüneteivel, ami rendkívül magas szám,és ebben még nincs benne az influenzajárvány okozta terhelés, amire valószínűleg majd a követő hetekben számítunk - tette hozzá.

A teljes cikk elérhető az infostart.hu-n, idekattintva »