Kemenesi Gábor: a nagycsaládosoknak érdemes felvenniük ezt a koronavírus-oltást

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Kemenesi Gábor a koronavírus elleni emlékeztető oltás beadását javasolja, főként a kockázati csoportokba tartozóknak. A virológus az úgynevezett „fészekoltás″ felvételére biztatta a nagycsaládosokat. Téves híresztelésnek nevezte, hogy a régi vakcinák nem nyújtanak megfelelő védelmet.
Az újabb Covid-variánsokokat a vírus folyamatos változása idézi elő.

Virusmaszk

Virusmaszk

Kemenesi Gábor az InfoRádió műsorában hívta fel rá a figyelmet, hogy éppen emiatt ajánlott a mostani főszezonban felvenni az emlékeztető oltást, ami visszahozhatja az érintettek „védelmi szintjét”.

Kiemelte, hogy a szakemberek mindig az aktuális variánshoz igazítják az oltóanyagot, így a jelenleg elérhető koronavírus elleni oltások megfelelő védelmet nyújtanak valamennyi új variáns ellen.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa megjegyezte, hogy a vakcinával elkerülhetőek a súlyos megbetegedések, ezért főként a kockázati csoportoknak javasolják az emlékeztető oltást. Téves híresztelésnek nevezte az állítás, miszerint a régi vakcinák nem nyújtanak igazi védelmet. Hozzátette, hogy „nem véletlenül nem dobják a kukába ezeket” az oltóanyagokat. 

A teljes cikk elérhető az index.hu-n, idekattintva »