Rusvai Miklós: jelenleg nem elérhetők idehaza a koronavírus elleni vakcinák

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A virológus az influenza és a Covid elleni védőoltást egyaránt javasolja a gyengébb immunrendszerrel rendelkező betegeknek. Információi szerint azonban a Covid-oltások egyelőre nem elérhetők idehaza, miközben több európai országban már a legújabb fejlesztésű Pfizer-vakcinákat használják.

Virusmaszk

Virusmaszk

Rusvai Miklós jelenleg a szezonális influenza elleni védekezést fontosabbnak tartja a Covid elleni oltásnál a rizikócsoportokba tartozó embereknél. A 70-80 év feletti, sokszervi betegségben szenvedő, vírusokra érzékeny, idősotthonokban élő embereknek és a várandós kismamáknak javasolja azt, hogy kérjék az influenza elleni védőoltást.

A szakértő elmondta:a vírus ugyan nem juthat be a magzatba, a láz azonban nagyon súlyos problémákat okozhat neki. A virológus tájékoztatása szerint az idei influenza elleni védőoltás már elérhető a háziorvosoknál, így bárki bármikor kérheti.

A Covid-oltások felvételét ugyancsak a rizikócsoportoknak ajánlja, elsősorban a légúti allergiában szenvedőknek, a keringési és szívproblémákkal küzdőknek, valamint az idősotthonok lakóinak lenne érdemes kérniük, de információi szerint jelenleg nem elérhetők Magyarországon a koronavírus elleni vakcinák.

A teljes cikk elérhető az infostart.hu-n, idekattintva »