5 millió 569 ezer a beoltott, 139 az új fertőzött, elhunyt 2 beteg

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Már 5 569 099 fő a beoltottak száma, ebből 5 293 132 fő már a második oltását is megkapta.

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavirus.gov.hu hétfői közleménye szerint újabb 139 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírust (COVID-19). Összesen 808 864  fertőződött meg eddig a vírussal.

A hétvégén  913 újabb személy lábalt ki a betegségből, ezzel 743 245-re emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív esetek száma 35 602.

Jelenleg 76 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 11-en vannak lélegeztetőgépen. 

30 017 fő az eddig elhunytak száma, elhunyt újabb 2 beteg.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország. A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A megelőzés érdekében az Operatív Törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé tesszük a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo