5 millió 363 ezer a beoltott, 107 az új fertőzött, elhunyt 9 beteg

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Már 5 363 124 fő a beoltottak száma, ebből 4 271 990 fő már a második oltását is megkapta.

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavirus.gov.hu szerdai közleménye szerint újabb 107 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírust (COVID-19). Összesen 807 209  fertőződött meg eddig a vírussal.

A legutóbbi adatok óta 1 275 újabb személy lábalt ki a betegségből, ezzel 732 901-ra emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív esetek száma 44 364.

Jelenleg 349 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 53-an vannak lélegeztetőgépen. 

29 944 főre nőtt az elhunytak száma, 9 új halottat azonosítottak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. A regisztráltak száma 5 millió 375 ezer fő, közülük 92% már meg is kapta az oltását. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Már több mint 32 ezer gyermeket regisztráltak oltásra a 12-15 éves koroszztályból és több mint kétszázan már fel is vették az oltást.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.  Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo