5 millió 311 ezer a beoltott, 206 az új fertőzött, elhunyt 7 beteg

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Már 5 311 475 fő a beoltottak száma, ebből 4 112 876 fő már a második oltását is megkapta.

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavirus.gov.hu csütörtöki közleménye szerint újabb 206 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírust (COVID-19). Összesen 806 591  fertőződött meg eddig a vírussal.

Az elmúlt 24 órában 1 896 újabb személy lábalt ki a betegségből, ezzel 722 296-ra emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív esetek száma 54 399.

Jelenleg 481 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 57-en vannak lélegeztetőgépen. 

29 896 főre nőtt az elhunytak száma, 7 új halottat azonosítottak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54,4%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 41,5%-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 309 ezer fő és 92%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. A kormány szerdai döntéseiről a mai Kormányinfón számolunk be.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben köszöni meg a háziorvosoknak az eddig végzett intenzív oltási tevékenységet és arra kéri őket, hogy ösztönözzék a regisztrációra és az oltás felvételére a praxisukhoz tartozó még be nem oltottakat.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo