4 millió 791 ezer a beoltott, 633 az új fertőzött, elhunyt 52 beteg

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Már 4 790 996 fő a beoltottak száma, ebből 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta.

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavirus.gov.hu szerdai közleménye szerint újabb 633 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírust (COVID-19). Összesen 799 588  fertőződött meg eddig a vírussal.

Az elmúlt 24 órában 7 549 újabb személy lábalt ki a betegségből, ezzel 648 513-ra emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív esetek száma 121 746.

Jelenleg 1 908 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 224-en vannak lélegeztetőgépen. 

29 329 főre nőtt az elhunytak száma, 52 új halottat azonosítottak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


Folyamatos az oltás a kórházi oltópontokon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők az online időpontfoglalóban több vakcinára is tudnak foglalni oltást. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal oltanak. A kormány mai ülésén tárgyalja az újraindítás újabb fokozatával várható intézkedéseket.  A következő napok oltási tervéről az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján adunk tájékoztatást.

Már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra.A Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (pl. mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát. Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól  - a védettségi igazolvány felmutatása helyett - akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e vagy sem. Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/pentektol-ingyenesen-letoltheto-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak-es-az