Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 05. 18.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Jelentős mennyiségű Pfizer-vakcina érkezett, de az elosztás részleteiről később ad tájékoztatást az operatív törzs. Már 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra, és a 84 százalékuk meg is kapta a vakcinát. Kiss Róbert, az ügyeleti központ helyettes vezetője elsőként a rendőri intézkedéseket ismertette:

Virusmaszk

Virusmaszk

  • Maszkhasználat miatt intézkedtek 408 esetben.
  • Az elmúlt 24 órában 78 emberrel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.
  • A tranzitszabályok megsértése miatt 28 intézkedésre volt szükség.
  • A hatósági házi karanténban lévők száma csökkent, most 16 008-an vannak így megfigyelés alatt, 1700-at rendeltek el a tegnapi napon.

382 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 277 főre emelkedett. 2197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette az elmúlt 24 óra adatait Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője. A szennyvízminták is azt mutatják, hogy lecsengőben van a koronavírus-járvány – mondta.

Az oltási kampány folytatódik, a beoltottak száma 4 714 992 fő, közülük 2 749 235 fő már a második oltását is megkapta. Már több mint 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra, és 84 százalékuk meg is kapta. Kedden is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16–18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat, és még kevés Pfizert is annak, aki SMS-ben értesítést kapott. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.