4 millió 99 ezer a beoltott, 726 az új fertőzött, elhunyt 137 beteg

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Már 4 099 495 fő a beoltottak száma, ebből 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta.

Virusmaszk

Virusmaszk

A koronavirus.gov.hu keddi közleménye szerint újabb 726 magyar állampolgár szervezetében ismerték fel a koronavírust (COVID-19). Összesen 784 837  fertőződött meg eddig a vírussal.

Az elmúlt 24 órában 4 789 újabb személy lábalt ki a betegségből, ezzel 532 990-re emelkedett a gyógyultak száma.

Az aktív esetek száma 223 802.

Jelenleg 4 739 koronavírussal fertőzött beteget kórházban ápolnak, akik közül 549-en vannak lélegeztetőgépen. 

28 045 főre nőtt az elhunytak száma, 137 új halottat azonosítottak.

A fertőzöttek megyék szerinti megoszlásáról itt tájékozódhat.

Részletes magyar koronavírus statisztikákért kattintson ide.


Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni. Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. Már a 16 -18  éveseket is lehet regisztrálni oltásra, és mától a Magyarországon élő külföldiek is tudnak regisztrálni oltásra.

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében keddtől már a Magyarországon élő külföldiek és a TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Bővebben: https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/keddtol-mar-a-magyarorszagon-elo-kulfoldiek-es-a-taj-szammal-nem-rendelkezo-kulfoldon-elo-es-kulhoni-magyarok-is-tudnak-regisztralni-az-oltasra

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára szombattól megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Az online időpontfoglalón jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra tudnak  foglalni a regisztráltak. Időpontfoglaló: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas