Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 04. 09.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár volt az operatív törzs pénteki tájékoztatójának vendége. Utolsó napi tájékoztatóján pénteken az operatív törzs újra magas újfertőzött- és halálozási adatokat kellett, hogy kommentáljon - egy olyan hajnali ülés után, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, és amely után a Kossuth rádióban bejelentette, nem lesznek szóbeli érettségik, az írásbeli vizsgákig pedig már nem kezdődik újra a jelenléti oktatás a középiskolások számára.

Virusmaszk

Virusmaszk

Maruzsa Zoltán köznevelésügyi államtitkár szólalt meg először. "Napirenden van az iskolák és óvodák tervezett nyitása, a tervezett időpont április 19." - közölte.

Az érettségivel kapcsolatban azonban elmondta, hogy mivel az április 19-ei időpont közel van az írásbeli érettségihez, a vizsgákig már nem nyitják meg a jelenléti oktatás lehetőségét május 10-ig. Konzultációkat lehet szervezni.

Írásbeli vizsgák lesznek csak, szóbeli nem - erősítette meg a miniszterelnöki bejelentést. Részletekbe menően elmondta, szóbeli nyelvvizsga nélkül az írásbeli is érvényes lesz, ám nyelvi érettségin 12-25 százalékos teljesítmény esetén tehető szóbeli.

A testnevelés-érettségihez is kapcsolódnak engedmények. Akik "fizetős" vizsgákat tennének most, azok visszakaphatják a pénzüket, vagy szeptemberre halaszthatják a vizsgájukat, de Maruzsa Zoltán mindenkit arra buzdít, hogy ne halasszon.

Amely pedagógust pedig a vizsgák alatt hívhatnának oltani, azok e hétvégi oltási időpontra számíthatnak. Maruzsa Zoltán maga is felügyelni fog írásbeli vizsgákon.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.