Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 12. 04.

Az online vásárlás megfontolását javasolja az országos tisztifőorvos, azonban aki mégis boltba megy, annak új, a vásárlást rövidítő tippeket adott. Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján kiderült az is, mi a helyzet a gyógymedencés kezelésekkel, és hányan vétettek a kijárási szabályok ellen.

Virusmaszk

Virusmaszk

Egy nap alatt 6212 újabb embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 189 beteg. Egymás után harmadik nap növekszik folyamatosan a halálozások száma, s az aktív fertőzöttek száma 164 018, az előző napinál 4531-gyel magasabb.

A friss számokra az operatív törzs pénteken is online tájékoztatón reagált. Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elsőként arról számolt be, hogy az elmúlt napon 296 maszkszabálysértőt találtak. Két üzletet ugyanemiatt be kellett zárni átmenetileg, szintén az elmúlt napon - tette hozzá.

Konkrét esetek:

Kecskeméten egy edzőteremre kellett lecsapnia a rendőröknek, három személyt vettek elő. Újpesten egy pékség ellen kellett intézkedni - maszkos szabálysértés miatt. A novemberben bevezetett kijárási tilalmat eddig 9165 ember sértette meg - húzta alá. 20 673 karanténellenőrzést végeztek a rendőrök az elmúlt napon, mobilon 4061 ember ellenőrizhető.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a napi járványadatok felsorolásával kezdte tájékoztatóját. "Sajnos magas még mindig a kórházban kezeltek száma, 7812-en fekszenek intézményeinkben koronavírus-fertőzés miatt. Vannak, akik általános pulmonológiai osztályokon fekszenek, vannak betegek intenzív osztályon, és a lélegeztetőgépen lévők száma is enyhén emelkedik, még mindig." Az elhunytak legfiatalabbika 44 éves volt az elmúlt napon, a legidősebb 94.

Sok volt a daganatos és a cukorbeteg köztük - nyomatékosította. Megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg szakemberekkel konzultál azért, hogy megalapozott döntés szülessen hétfőn a karácsonyi korlátozásokkal kapcsolatban.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.