Koronavírus-fertőzöttet találtak egy pécsi idősotthonban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Karanténba vonult Komló polgármestere, miután az egyik családtagja elkapta a koronavírust. Egy pécsi idősotthonban is találtak fertőzöttet, ezért az összes dolgozót és ápoltat tesztelik. Nagykanizsán pedig az egyik hajléktalanszálló lakóin végeztek szűrővizsgálatokat.

Virusmaszk

Virusmaszk

Letesztelték az összes bentlakót, és a személyzetet is a pécsi önkormányzathoz tartozó idősek otthonában, miután koronavírus-fertőzés gyanúja merült fel az egyik gondozottnál.

"Ez egy beteg, akit korábban kórházi vizsgálatra elvittek. A vizsgálat előtt is végeztünk tesztet, a kórházban is vizsgálták, így mind a kettő negatív lett, és a második kórházban végzett tesztje lett pozitív. Ezt követően a teljes protokollt életbe léptettük az idősotthon kisebbik telephelyén. Ez azt jelenti, hogy a teljes tesztelés meglett és tegnap megtörtént a teljes fertőtlenítés, és a teljes vizsgálat is kontaktkutatásilag" - mondta el Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere.

Közben Komlón hatósági házi karanténba került Polics József, a város fideszes polgármestere, miután egyik hozzátartozója, akivel egy háztartásban él, pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Bár Nagykanizsán a járványhelyzet miatt zárva tartanak a könyvtárak, a helyiek mégsem maradnak olvasnivaló nélkül, ugyanis a rendkívüli helyzetre való tekintettel emailben és telefonon is lehet kölcsönözni.

A teljes cikk elolvasható az atv.hu oldalán, idekattintva.