Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 11. 18.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A települések 88 százaléka érintett a koronavírustól, de a hivatalos adatok mellett az országos tisztifőorvos biztos abban, hogy minden településen van fertőzött. Azok közül, akiket a szűrőbuszokon tesztelnek, 30 százalék bizonyul pozitívnak. Egy ember sétáltathat egy kutyát este 8 után. Az operatív törzs szerdai bejelentései.

Virusmaszk

Virusmaszk

118 ezernél is több az aktív koronavírusosok száma Magyarországon, száz közelében az egy nap alatt elhunytaké, és több mint 4000 új fertőzöttet kedden is találtak, ezért az operatív törzs szerdára is meghirdette online tájékoztatóját, hogy friss bejelentéseket tegyen, és a sajtó érdeklődését is kielégítse.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese mindenekelőtt hangsúlyozta, hogy a sajtóban megjelentekkel szemben nem hosszabbították meg a rendkívüli intézkedéseket, csak a veszélyhelyzetet.

Elmondta, még mindig vannak, akik nem tartják be a maszkkötelezettséget az utcán és a zárt terekben.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben döntöttek vendéglátóhely ideiglenes bezárásáról, ez az esetszám most már 54.

A Fejér megyei rendőrök visszatértek egy edzőterembe, ahol korábban ellenőriztek, zárva kellett volna tartania a teremnek, de a most ott talált 14 emberből kettő igazolni tudta, hogy versenyszerűen sportol.

A rendőrség ellenőrizte a kijárási tilalom betartását: 24 óra alatt 306 személlyel szemben intézkedtek, 11-en kutyasétáltatóként lépték át az 500 méteres határt.

14 ezernél is több karanténhelyen jártak a rendőrök egy nap alatt, mobilon 3541 ember ellenőrizhető.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatón közölte, "rendkívül dinamikusan terjed a járvány egész Európában".

A települések 88 százaléka érintett a koronavírustól, de szerinte már nincs olyan település, ahol ne lehetne fertőzött személyt találni.

"Mindegyikünk lehet fertőzött vagy fertőző", ezért kérte, viselkedjen mindenki ennek megfelelően.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.