Ukrajnában napi 20-30 ezer új beteg is lehet

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Tüntetnek a hétvégi karantén ellen, pedig ha az sem vezet eredményre, szigorúbb járványügyi korlátozások jöhetnek.

Virusmaszk

Virusmaszk

Ukrajnában a hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 11 968 esettel 557 657-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az újabb 159 áldozattal 9856-ra az elhunytaké. 250 983-an meggyógyultak, de az aktív betegek száma 296 818-ra emelkedett – írja az MTI. A legfertőzöttebb terület, Kijev, ahol az igazolt fertőzöttek száma több mint ezer új beteggel meghaladta az 52 600-at, az elhunytaké pedig 14 újabb áldozattal 990-re nőtt.

Denisz Smihal miniszterelnök kedden a parlamentben azt mondta, ha nem tartják be a hétvégi karantént, három hét múlva a napi új fertőzöttek miatt nem lesznek férőhelyek a kórházakban, szigorúbb korlátozásokra kényszerülnek. A Kárpátinfo.net szerint egészségügyi minisztere hétfőn egy tévéműsorban azt mondta, a hétvégi karantén kompromisszum, Makszim Sztepanov úgy vélte, a jelenlegi korlátozások nélkül összeomlik az egészségügy, napi 20, 25, 30 ezer betegre növekedhet a fertőzöttek napi száma.

A portál szerint az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba egy másik műsorban ugyanakkor azt mondta, ha Ukrajna teljes lezárása mellett döntenek, fontolóra veszik a határok lezárását is.

A cikk a 24.hu oldalán olvasható.