Kórházszövetség: Lehetnek nehézségek az ellátásban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Fáradtak a dolgozók, a körükben is növekszik a fertőzöttek száma és lehetnek nehézségek az ellátásban. Többek között erről is beszélt a Világgazdaságnak Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, aki szerint, ha a lakosság betartja a korlátozó intézkedéseket, könnyebb lesz átvészelni a járványt.

Virusmaszk

Virusmaszk

Egyre nagyobb a nyomás a tagkórházaikon, fáradtak a dolgozók, de az előre tervezett műtétek elhalasztásával vérfrissítést kap a rendszer – mondta a Világgazdaságnak Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Az elnök szerint a koronavírus-járvány második hullámában a humánerőforrás lesz a betegellátás szűk keresztmetszete.

Az elnök szerint a munkatársaik között is növekszik a fertőzöttek száma, és az ő átmeneti kiesésük is nehezíti a helyzetet, ráadásul még mindig nem látni a járvány végét.

Azt is mondta, hogy ugyan az elektív ellátást leállt, de minden akut betegséggel küzdőt ellátnak.

Lehetnek nehézségeink – válaszolta monda arra a kérdésre, hogy lesz-e elegendő ápoló és orvos, a lakosságnak is be kell tartania a szabályokat, hogy ezt elkerüljék, és szerinte a legjobbkor jöttek a szigorítások.

A cikk a hvg.hu oldalán olvasható el, idekattintva.