Romániában ismét több mint 10 ezer fertőzöttet regisztráltak

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Klaus Iohannis román államfő határozott fellépésre szólította fel a helyi hatóságokat a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, ugyanakkor arra figyelmeztette őket, hogy ne keltsenek pánikot.

Virusmaszk

Virusmaszk

Iohannis a járványügyi operatív tanácsokat is vezető megyei kormánybiztosokkal (prefektusokkal) tartott csütörtöki távértekezletén, az oltásokról szóló bíztató hírekre utalva úgy értékelte: megcsillant a remény, de hozzátette, hogy nem tudni még, mikor válik Romániában is hozzáférhetővé a vakcina.

A román államfő azt is reménykeltőnek nevezte, hogy Romániában ezen a héten egyelőre nem haladták meg az esetszámok a múlt heti rekordot.

Nem állíthatjuk, hogy sikerült megfékezni a járványt, de a számok visszaigazolták, hogy a szigorítások eredményesek volta - vélekedett.

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) csütörtöki jelentése szerint újabb 10 142 embernél mutatták ki az utóbbi 24 órában a fertőzést, ami több mint 40 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. A napi jelentésben szereplő 121 haláleset átlagosnak számít.

A teljes cikk elolvasható az origo.hu oldalán, idekattintva.