Kétezer felett az új betegek száma, szigorítások Szerbiában

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Ismét kétezer felett van a napi regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában, ezúttal 2282 személynél mutatták ki a kórt. A jövő héten háromnapos őszi szünetet tartanak az általános- és középiskolákban. A gyülekezést 5 főre korlátozzák.

Virusmaszk

Virusmaszk

A szerbiai válságstáb ülését követő sajtótájékoztatón dr. Darija Kisić Tepavčević azt mondta, az egyre súlyosbodó járványügyi helyzet ellenére egyelőre nem vezetnek be kijárási tilalmat. A szerbiai és a vajdasági általános- és középiskolákban viszont a november 11-i állami ünnepet egy háromnapos őszi tanítási szünettel kötik össze. A gyülekezést az eddigi 30 fő helyett mostantól öt főre korlátozták. Ez nem érvényes a művelődési rendezvényekre, amelyeken továbbra is legfeljebb 500 fő vehet részt.

A szerbiai válságstáb tagja kiemelte: kijárási korlátozást nem vezetnek be, de a gyülekezési korlátozást szigorítják. Hozzátette azt is, hogy a diákok felelősségteljesen viselkednek, a tanintézményekben kis mértékben terjed a vírus, de további óvintézkedésként elrendelnek egy mini őszi szünetet, amely Szerbia egész területén, tehát a vajdasági iskolákra is érvényes.

A teljes cikk a pannonrtv.com oldalán olvasható, idekattintva.