Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 11. 05.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Már egy pékség és egy kocsma is bezárt három napra amiatt, mert maszk nélkül történt a kiszolgálás. Az elmúlt napon elhunytak 6 százaléka nem szenvedett korábban semmilyen alapbetegségben - derült ki az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Virusmaszk

Virusmaszk

Négyezer közelében az elmúlt 24 órában koronavírus-fertőzéssel regisztráltak száma Magyarországon, 70 ezer körül az aktív fertőzötteké, és meghalt 84, többségében idős, krónikus beteg ember.

Reggel 6-kor csütörtökön is összeült az operatív törzs, ezt követően állt a nyilvánosság elé online sajtótájékoztató formájában.

Gál Kristóf ORFK-szóvivő a tájékoztatón megismételte szerdai bejelentését, mely szerint csak munkaügyben vagy életveszély elkerülése céljából szabad az utcán tartózkodni éjfél és hajnali 5 óra között. Péntekre számot ígért, hogy hány emberrel szemben intézkedtek az első éjszakán.

Beszámolt arról, hogy egy XVII. kerületi pékséget feljelentettek azért, mert nem viselt a kiszolgáló maszkot, a pékséget 3 napra bezárták.

Ugyanígy jártak el egy kocsmával szemben is.

Rendőri intézkedések: 76 esetben léptek fel a rendőrök az elmúlt napon, 34 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 21 esetben feljelentésre kényszerültek.

A rendőrség továbbra 42 karanténos ellen indított eljárást az elmúlt 24 órában.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, az új fertőzöttek száma napok óta stagnál.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.