Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 11. 02.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Szigorítással reagált a kormány a koronavírus-járványhelyzet rosszabbodására, az adatok viszont továbbra sem javulnak. Az operatív törzs hétfőn is összeült, online tájékoztatóján pedig kiderült, a jelenlegi szabályokat kell betartani, további korlátozások nincsenek tervben.

Virusmaszk

Virusmaszk

Már 60 ezer fölött jár az ismert, aktív fertőzöttek száma Magyarországon, a 4417 kórházban ápolt közül 313-an vannak lélegeztetőgépen. Hetven elhunyt egyetlen nap alatt - ennyi még nem volt. Volt tehát miről beszélnie hétfőn is az operatív törzsnek.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatón közölte, "exponenciális növekedésnek vagyunk tanúi", egyre nagyobb mértékben nő az új esetek száma.

"Láthatjuk azt, hogy erőteljes a járvány második hulláma, ezért nagyon fontos, hogy még szigorúbban, még következetesebben betartsuk a járványügyi intézkedéseket" - mondta. Az elhunytakkal kapcsolatban megjegyezte, meghalt egy 28 éves férfi is az elmúlt napon.

A számok szerinte mutatják, hogy milyen jelentős teher hárul az egészségügyi intézményekre, személyzetre, az ő munkájukat ezért köszöni.

Elmondta még azt is, a szabályok követhetők, betarthatók, nem követelnek rendkívüli erőfeszítést senki részéről, még a szigorúbb maszkviselés is elviselhető terhet ró az emberekre; a szórakozó- és vendéglátóhelyeken viszont "nem a kiskapukat kell keresni".

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.