Orbán Viktor: már januárban elkezdődhet az oltás Magyarországon

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában Orbán Viktor elmondta: a vírushelyzet "nálunk még istenes", kész zűrzavar, ami most Európában működik. Tegnap egy uniós egyeztetésen próbálták összehangolni a tevékenységüket, részben a határátlépési rendszer összehangolásával (mi nem vagyunk ez ügyben elnézőek, mások engedékenyebbek az utazásokban), valamint a tesztelési rendszer összehangolásban, valamint a vakcinával kapcsolatos kérdésekben.

Virusmaszk

Virusmaszk

Én annak vagyok a híve, hogy legyen néhány komoly szabály, és aztán tartsuk be - mondta a kormányfő. Persze hoztunk néhány kiegészítő szabályozást, de én abban látom a kulcsot, hogy a maszkviselést be kell tartani.

Hétfőtől az ellenőrzésekben új világ kezdődik - szögezte le Orbán Viktor: a rendőrség megkapta a hatáskört, hogy például vendéglátóhelyet bezárasson, nagy szigorral lépjen fel a maszkot nem hordók ellen.

Kétszer annyi influenza elleni védőoltásunk van, mint békeidőben szokott lenni, egy 1,2 millió adag, de rendeltünk még 360 ezret, és van egy magyar vakcinagyárunk Pilisborosjenőn, a NATO-nak is szállítanak be, valamint, ez persze a jövőre vonatkozik, Debrecenben építünk egy oltóanyaggyárat.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.